Latvijas jauniešu izlase “Coupe de l’Avenir 2018” – izcīna 1.vietu

Latvijas junioru izlases  sportisti kopvērtējumā izcīna – 1.vietu Eiropā!

Nākotnes cerību kausu motokrosā jeb “Coupe de l’Avenir” – neformāli dēvē par bērnu un jauniešu Nācijām jeb gada nozīmīgākās junioru motokrosa komandu sacensības pasaulē, šogad norisinājās 2018.gada 6./7. oktobrī, Beļģijā.

Uz sacensībām bija devušies 9 sportisti Fīlipa Kempeļa vadībā. Lielisks sniegums latviešiem padevās jau kvalifikācijā, kad tika gūta uzvara MX65 klasē, savukārt MX85 kategorijā izcīnīta otrā vieta.

Svētdien notika izšķirošās sacīkstes, kurās mūsējie atkal parādīja sevi no vislabākās puses:

MX65 klasē pirmajā braucienā Jānis Mārtiņš Reišulis (“Elkšņi”) finišēja kā uzvarētājs, otrais bija Markuss Ozoliņš (“Kalsnava”), bet piektajā vietā ierindojās Tomass Šaicāns (“Salacas kauss”).

Arī otrajā braucienā Reišulim uzvara, Ozoliņš šoreiz trešais, bet Šaicāns – ceturtais. Vērtējot atsevišķi klases rezultātus, uzvara tika Reišulim, Ozoliņam trešā vieta, kamēr Šaicāns ieņēma ceturto pozīciju.

MX85 klasē pirmajā braucienā otro vietu izcīnīja Edvards Bidzāns (“MX Moduls”), septītais finišu sasniedza Kārlis Alberts Reišulis (“Rodeo”), bet Aleksis Araids (“Rodeo”) tika ierindots 31. pozīcijā. Bidzāna spēkos bija uzvarēt otrajā braucienā, arī Reišulim sniegums labāks – viņš piektais, bet Araidam sacensību noslēgumā 24. vieta. Trešajā braucienā Bidzāns bija ceturtais, Reišulim 17. vieta, bet Araidam – 26. MX85 klases summā Bidzāns otrais, bet Reišulim septītā vieta.

Trīs braucieni notika arī OPEN klasē, kurā sacentās sportisti līdz 21 gada vecumam. Rainers Žuks (“ASRT”) divreiz ierindojās 15. vietā, bet trešajā braucienā bija 16., Niks Niklāvs Sūna (“Kristera Serģa motoklubs”) guva 27., 16. un 13. vietu, savukārt Ralfs Edgars Ozoliņš (“Salacas kauss”) ieņēma 30., 33. un 26. vietu.

Prieks būt daļai no LIELAJIEM SANIEGUMIEM!

Autorepublika.lv

 

https://www.youtube.com/watch?v=n9Ij1GLJQys